September 2012

13.01.2013 11:42

1. Výber názvu š tudent skej spoločnosti

po krátkej diskusii sme sa rozhodli ponechať si doteraz používaný názov študentskej spoločnosti Express Team. Hlavným argumentom je, že dobré meno musí podnik dlhodobo budovať a veľa kvalitnej práce odviedla najmä študentská skupina, ktorá pracovala v minulom školskom roku. Zaviedli do povedomia školy a okolia nový produkt, s ktorým boli veľmi úspešní. My by sme chceli v budovaní dobrého mena spoločnosti pokračovať.

Názov Express Team okrem toho vyjadruje aj náš prístup k zákazníkom. Chceme svoje služby poskytovať nielen kvalitne ale vyhotoviť zákazky rýchlo, teda expresne. Vysokú kvalitu a rýchlosť je možné budovať len v dobre fungujúcom tíme.
 
2. Prieskum trhu, výber produktu – s výberom produktu sme mali len málo práce.
 
Pripravili sme si anketové lístky a oslovili sme učiteľov a žiakov. Po dobrých skúsenostiach z minulého školského roka jednoznačne vyhral produkt bižutéria. Bižutériu budeme sami vyrábať, materiál si obstaráme cez internet, hlavne z portálu sashe.sk. Nami vyrobenú bižutériu budeme opravovať a upravovať podľa požiadaviek zákazníka. Ak bude záujem, budeme prerábať aj už používanú bižutériu, teda urobíme zo starého nové.
 
3. Obsadenie funkcií v š. s. – prezidentka bola zvolená väčšinou hlasov a ďalšie pozície sme
obsadzovali podľa záujmov, viceprezidenti boli volení hlasovaním.
 
4. Vyplnenie on-line formulára „   Zmluva o združení   
 
5. Podpísanie Zmluvy o združení všetkými členmi, zaplatenie poplatku 5 €, naskenovanie
a odoslatie zmluvy e-mailom na adresu: sombatiova@jasr.sk (14. 09. 2012).
 
6. Upísanie akcií – upísaných je 100 kusov akcií po 2 eurá (20. 09. 2012). Získali sme teda základný kapitál 200 eur, ktoré použijeme na nákup materiálu a splatenie úveru 5,30 eura, ktoré sme potrebovali na zaplatenie poplatku k zmluve o združení a poštovného, lebo poplatok bol zaplatený poštovým poukazom.